Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową

Składniki:
Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową
- 1 kromka chleba z ziarnami (35 g)
- 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
- 1 plaster pstrąga wędzonego (50 g)*
- Mała garść rukoli (15 g)
- 2 wstążki z ogórka zielonego (40 g)
- 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | ||
Energia [kcal] | ||
Białko ogółem [g] | ||
Tłuszcz [g] | ||
Węglowodany ogółem [g] | ||
Sód [mg] | ||
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | ||
Witamina D [ug] | ||
kw.tł. nasycone ogółem [g] | ||
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | ||
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | ||
Cholesterol [mg] | ||
Błonnik pokarmowy [g] |
Magiczny składnik
Pstrąg tęczowy, podobnie jak łosoś, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA, które są niezbędne do zachowania zdrowia.
Przygotowanie
Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, plaster pstrąga posmarowany musztardą oraz wstążki z ogórka zielonego. *Przygotowując kanapkę dla dzieci, zamiast ryby wędzonej wybierz pieczoną.
