Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową
/*1 maja 2021*/Składniki:
Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową
- 1 kromka chleba z ziarnami (35 g)
- 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
- 1 plaster pstrąga wędzonego (50 g)*
- Mała garść rukoli (15 g)
- 2 wstążki z ogórka zielonego (40 g)
- 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
Wartość odżywcza | %RWS |
---|
Magiczny składnik
Pstrąg tęczowy, podobnie jak łosoś, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA, które są niezbędne do zachowania zdrowia.
Przygotowanie
Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, plaster pstrąga posmarowany musztardą oraz wstążki z ogórka zielonego. *Przygotowując kanapkę dla dzieci, zamiast ryby wędzonej wybierz pieczoną.