Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową

/*1 maja 2021*/
Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową

Składniki:

Kanapka z pstrągiem, ogórkiem, rukolą i musztardą miodową


  • 1 kromka chleba z ziarnami (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 1 plaster pstrąga wędzonego (50 g)*
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 wstążki z ogórka zielonego (40 g)
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
  Wartość odżywcza %RWS

Magiczny składnik

Pstrąg tęczowy, podobnie jak łosoś, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA, które są niezbędne do zachowania zdrowia.

  • Dla 50+
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, plaster pstrąga posmarowany musztardą oraz wstążki z ogórka zielonego. *Przygotowując kanapkę dla dzieci, zamiast ryby wędzonej wybierz pieczoną.

Polecane artykuły

Polecane przepisy

Optymalne pieczone pączki

W pączku z przepisu jest prawie 2 razy mniej nasyconych kwasów tłuszczowych i prawie 3 razy więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, niż w pączku tradycyjnym. W...

Makrela z purée z ciecierzycy i pieczonego czosnku

Makrela jest jednym z najlepszych źródeł tłuszczów omega 3, które dbają o dobrą kondycję układu krążenia. […]

Wigilijne potrawy bezpieczne dla cholesterolu

Nieodłącznym elementem okresu Świąt Bożego Narodzenia są spotkania rodzinne przy suto zastawionym stole. Świętowanie rozpoczynamy […]

Zamknij