
Pieczona polędwiczka wieprzowa z warzywami
O pieczarkach krąży mit, że nie zawierają nic poza wodą. Nie jest to prawdą, gdyż są one […]
Bagietka korzenna z serem brie, prażonymi orzechami włoskimi, szpinakiem i żurawiną
Wartość odżywcza | Ilość |
---|---|
Energia | 493,2 kcal / 197 g |
Białko ogółem | 13,1 g |
Tłuszcz | 30,1 g |
Węglowodany ogółem | 42,5 g |
Błonnik pokarmowy | 2,3 g |
Sód | 271,5 mg |
Witamina A (ekwiw. retinolu) | 443,7 µg |
Witamina D | 1,6 µg |
Cholesterol | 21,6 mg |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 10,2 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 9,4 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 8,9 g |
Surowy szpinak świetnie nadaje się do sałatek. Jest źródłem magnezu i potasu, beta-karotenu, a także witamin z grupy B. Użycie w kanapce tłuszczu – margaryny obniżającej cholesterol Optima Omega 3, zwiększa wchłanianie witamin pochodzących ze szpinaku. Do tego orzechy włoskie, które są świetnym źródłem tłuszczu roślinnego.
Żurawina niskosłodzona – Krakowski Kredens
Żurawina niskosłodzona została wytworzona z 60 g owoców na 100 g produktu. Przygotowywana na bazie wyselekcjonowanych owoców w oparciu o wyjątkowe receptury.
Najpopularniejsze artykuły
Pieczona polędwiczka wieprzowa z warzywami
O pieczarkach krąży mit, że nie zawierają nic poza wodą. Nie jest to prawdą, gdyż są one […]
Makaron gryczany z brokułami, migdałami, sosem pomarańczowym
Makaron gryczany z brokułami, migdałami, sosem pomarańczowym to doskonała propozycja dla miłośników zdrowej kuchni, łącząca wyjątkowe smaki i wartości odżywcze. Delikatny brokuł, pożywny makaron gryczany oraz aromatyczny sos pomarańczowy z imbirem i miodem tworzą kompozycję, która zadowoli każde podniebienie. Płatki migdałowe dodają chrupkości i delikatnie słodkiego smaku, podkreślając wyjątkowy charakter potrawy. Składniki: 1/2 brokuła (200 […]
Lody bananowe z orzechami i migdałami
Lody bananowe z orzechami i migdałami to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych deserów lodowych. Wykonane z dojrzałych bananów, z dodatkiem orzechów i mięty, dostarczają nie tylko wyjątkowego smaku, ale także wielu cennych składników odżywczych. Idealne na letnie dni, proste w przygotowaniu i niskokaloryczne – każdy może cieszyć się tym deserem bez wyrzutów sumienia. Składniki: 4 […]
Przeczytaj także
Sałatka z kaszą kuskus, ogórkiem i łososiem
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kuskus z wędzonym łososiem i ogórkiem. To zdrowa i szybka propozycja na lekki posiłek, który dostarczy cennych składników odżywczych, w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Składniki: ½ szklanki kaszy kuskus (90 g) ½ ogórka zielonego (90 g) 2 plastry wędzonego łososia (50 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (3 g) […]
Risotto z brązowego ryżu z kurkami, rukolą i kolorowym pieprzem
Przygotowanie tego wyjątkowego risotto to prawdziwa kulinarna przygoda. Bogate w smaki, pełne aromatycznych ziół i świeżych składników danie jest idealnym wyborem na elegancki obiad lub kolację. Brązowy ryż, kurki i delikatny kozi ser tworzą harmonijną kompozycję, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dodatek rukoli i wyrazistego pieprzu nadaje potrawie charakteru, a mieszanka kolorowych sałat stanowi […]
Placuszki cukiniowo-batatowe z łososiem i koperkowym sosem
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na placuszki z cukinii i batatów z łososiem i sosem koperkowym. To smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad, bogata w witaminy i minerały. Składniki: 1 średnia cukinia (300 g) 1 mały batat (150 g) ½ małej cebuli (30 g) 1 jajko (60 g) 2 łyżki mąki (20 g) 1 […]