Kanapka z pasztetem

Drukuj

Kanapka z pasztetem, ogórkiem kwaszonym i musztardą dijon

Kanapka z pasztetem

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (3 głosów, średnio: 4,67)
Loading...

Pasztet najlepiej wykonać samodzielnie, unikając dodatku tłustych składników. Jeśli nie mamy możliwości przygotowania domowego pasztetu, dokładnie przyjrzyjmy się etykiecie produktu w sklepie.

  • Autor: Redakcja "Optymalne Wybory"
  • Czas całkowity: 15 minut
  • Kategoria: Kanapki
  • Kuchnia: Polska
  • Dieta: Diabetyczny

Składniki

Skala
  • 1 kromka chleba żytniego (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 plaster pasztetu z domowego wypieku (40 g)
  • 1 ogórek kwaszony (60 g)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)

Sposób przygotowania

Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć pasztet. Pasztet posmarować musztardą i ułożyć plastry ogórków.

Wartośćdietetyczna

  • Kalorie: 281,9 Kcal
  • Sód: 984 mg
  • Tłuszcz: 15,6g
  • Węglowodany: 28g
  • Błonnik: 2,8g
  • Białko: 9,3g
  • Cholesterol: 148

Kanapka z pasztetem

Ten artykuł został napisany przez redakcję serwisu “Optymalne Wybory”.