Kanapka z masłem orzechowym, bananem i kiwi
/*31 sierpnia 2016*/Składniki:
Kanapka z masłem orzechowym, bananem i kiwi
- grahamka (60 g)
- 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
- 2 łyżki masła orzechowego (25 g)
- 1/3 banana (50 g)
- 3 plastry kiwi (35 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1454,35 | |
Energia [kcal] | 365,1 | 18 |
Białko ogółem [g] | 12,126 | 24 |
Tłuszcz [g] | 13,948 | 20 |
Węglowodany ogółem [g] | 54,691 | 21 |
Sód [mg] | 289,38 | 12 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 51,45 | 6 |
Witamina D [ug] | 0,375 | 8 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 2,315 | 12 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 6,4883 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 4,5069 | |
Cholesterol [mg] | 0 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 7,284 |
Magiczny składnik
Do tego rodzaju kanapki warto wybrać masło orzechowe z cząstkami orzechów, będzie nie tylko smaczna, ale także przyjemnie chrupiąca!
Przygotowanie
Grahamkę rozkroić. Jedną część posmarować Optimą DHA, a drugą masłem orzechowym. Następnie na połówce z Optimą ułożyć kolejno plasterki kiwi oraz plastry banana, przykryć drugą kromką bułki.