Kanapka z awokado, szpinakiem, jajkiem w koszulce i papryką
Składniki:
Kanapka z awokado, szpinakiem, jajkiem w koszulce i papryką
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 954,9 | |
Energia [kcal] | 246,1 | 12 |
Białko ogółem [g] | 11,83 | 24 |
Tłuszcz [g] | 14,73 | 21 |
Węglowodany ogółem [g] | 21,17 | 8 |
Sód [mg] | 225,2 | 9 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 563,6 | 70 |
Witamina D [ug] | 1,395 | 28 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 3,267 | 16 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 8,33 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 1,89 | |
Cholesterol [mg] | 216 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 4,56 |
Białko jaja stanowi międzynarodowy wzorzec żywieniowy wartości białka, z uwagi na skład i proporcję obecnych w nim aminokwasów.
Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno szpinak, awokado, krążki papryki i jajko.