BAJGIEL Z SEREM ŻÓŁTYM, RUKOLĄ, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I SZCZYPIORKIEM
Składniki:
BAJGIEL Z SEREM ŻÓŁTYM, RUKOLĄ, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I SZCZYPIORKIEM
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1247,61 | |
Energia [kcal] | 334,48 | 17 |
Białko ogółem [g] | 12,647 | 25 |
Tłuszcz [g] | 11,556 | 17 |
Węglowodany ogółem [g] | 46,863 | 18 |
Sód [mg] | 516,24 | 22 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 257,74 | 32 |
Witamina D [ug] | 0,788 | 16 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 4,4957 | 22 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 4,8319 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 1,8707 | |
Cholesterol [mg] | 14,2 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 2,55 |
Rukola ma charakterystyczny orzechowy posmak i jest lekko pikantna. Doda nutę pikanterii do każdej kanapki.
Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą DHA. Ułożyć na nim rukolę, ser i pomidorki, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.