Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą

Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą

Składniki:

Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą


  • 2 kromki chleba graham (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 4 liście sałaty (40 g)
  • 1 ½ łyżki tuńczyka z wody (45 g)
  • Paski papryki czerwonej, żółtej i pomarańczowej (70 g)
  • 4 cienkie plasterki czerwonej cebuli (30g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1091,45
Energia [kcal]26213
Białko ogółem [g]16,2833
Tłuszcz [g]8,0712
Węglowodany ogółem [g]36,6714
Sód [mg]517,4522
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]604,376
Witamina D [ug]2,77556
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,13711
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]3,334
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,3445
Cholesterol [mg]31,5
Błonnik pokarmowy [g]6,31

Magiczny składnik

Cebula czerwona bogata jest w kwercetynę. Jest to związek o właściwościach przeciwutleniających.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę listków sałaty, połowę pasków paparyki, część plastrów cebuli, tuńczyka oraz pozostałe warzywa w odwrotnej kolejności, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy