Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą

Składniki:

Kanapka z tuńczykiem, sałatą, papryką i czerwoną cebulą


  • 2 kromki chleba graham (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 4 liście sałaty (40 g)
  • 1 ½ łyżki tuńczyka z wody (45 g)
  • Paski papryki czerwonej, żółtej i pomarańczowej (70 g)
  • 4 cienkie plasterki czerwonej cebuli (30g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1091,45
Energia [kcal] 262 13
Białko ogółem [g] 16,28 33
Tłuszcz [g] 8,07 12
Węglowodany ogółem [g] 36,67 14
Sód [mg] 517,45 22
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 604,3 76
Witamina D [ug] 2,775 56
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,137 11
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 3,334
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,3445
Cholesterol [mg] 31,5
Błonnik pokarmowy [g] 6,31

Magiczny składnik

Cebula czerwona bogata jest w kwercetynę. Jest to związek o właściwościach przeciwutleniających.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę listków sałaty, połowę pasków paparyki, część plastrów cebuli, tuńczyka oraz pozostałe warzywa w odwrotnej kolejności, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy