Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką

/*1 września 2016*/
Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką

Składniki:

Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką


  • 2 kromki chleba graham (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • Kilka winogron ciemnych (40 g)
  • 3 krążki z czerwonej papryki (40 g)
  • 2 łyżki kiełków brokuła (15 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1147,2
Energia [kcal] 283,75 14
Białko ogółem [g] 10,25 21
Tłuszcz [g] 11,04 16
Węglowodany ogółem [g] 40,72 16
Sód [mg] 462,75 19
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 443,8 55
Witamina D [ug] 0,858 17
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,25 16
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 5,074
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,362
Cholesterol [mg] 10,2
Błonnik pokarmowy [g] 6,345

Magiczny składnik

Młody szpinak stanowi dobrą alternatywę dla sałaty, rukoli czy roszponki. Bogaty jest w kwas foliowy, dlatego warto spożywać go na surowo.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno szpinak, szynkę, krążki papryki, winogrona i kiełki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy