Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką

Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką

Składniki:

Kanapka z szynką, szpinakiem, winogronami i papryką


  • 2 kromki chleba graham (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • Kilka winogron ciemnych (40 g)
  • 3 krążki z czerwonej papryki (40 g)
  • 2 łyżki kiełków brokuła (15 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1147,2
Energia [kcal]283,7514
Białko ogółem [g]10,2521
Tłuszcz [g]11,0416
Węglowodany ogółem [g]40,7216
Sód [mg]462,7519
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]443,855
Witamina D [ug]0,85817
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,2516
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]5,074
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,362
Cholesterol [mg]10,2
Błonnik pokarmowy [g]6,345

Magiczny składnik

Młody szpinak stanowi dobrą alternatywę dla sałaty, rukoli czy roszponki. Bogaty jest w kwas foliowy, dlatego warto spożywać go na surowo.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno szpinak, szynkę, krążki papryki, winogrona i kiełki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy