Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą

Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą

Składniki:

Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą


  • 1 kromka chleba z ziarnami (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 2 wstążki z surowej cukinii (z zielonej i żółtej) (30 g)
  • Kilka cienkich okręgów i czerwonej cebuli (15 g)
  • Kilka cienkich okręgów z białej cebuli (15 g)
  • Gałązka koperku
  • Sól w platkach
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]648
Energia [kcal]155,338
Białko ogółem [g]6,26413
Tłuszcz [g]7,65211
Węglowodany ogółem [g]17,37557
Sód [mg]297,23512
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]57,257
Witamina D [ug]0,48310
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,27811
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]3,5085
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,4915
Cholesterol [mg]10,2
Błonnik pokarmowy [g]2,1915

Magiczny składnik

Cukinia jest jednym z najmniej kalorycznych warzyw. Można ją spożywać nie tylko po obróbce termicznej, ale również na surowo!

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno szynkę, zakręcone wstążki z cukinii i plasterki cebuli. Kanapkę przybrać koperkiem i doprawić solą.

Polecane artykuły

Polecane przepisy