Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą

/*1 września 2016*/
Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą

Składniki:

Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą


  • 1 kromka chleba z ziarnami (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 2 wstążki z surowej cukinii (z zielonej i żółtej) (30 g)
  • Kilka cienkich okręgów i czerwonej cebuli (15 g)
  • Kilka cienkich okręgów z białej cebuli (15 g)
  • Gałązka koperku
  • Sól w platkach
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 648
Energia [kcal] 155,33 8
Białko ogółem [g] 6,264 13
Tłuszcz [g] 7,652 11
Węglowodany ogółem [g] 17,3755 7
Sód [mg] 297,235 12
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 57,25 7
Witamina D [ug] 0,483 10
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,278 11
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 3,5085
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 1,4915
Cholesterol [mg] 10,2
Błonnik pokarmowy [g] 2,1915

Magiczny składnik

Cukinia jest jednym z najmniej kalorycznych warzyw. Można ją spożywać nie tylko po obróbce termicznej, ale również na surowo!

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno szynkę, zakręcone wstążki z cukinii i plasterki cebuli. Kanapkę przybrać koperkiem i doprawić solą.

Polecane artykuły

Polecane przepisy