Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką

Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką

Składniki:

Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką


  • 1 kromka chleba żytniego razowego (35 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Cardio (10 g)
  • 1 plaster wieprzowej szynki gotowanej (20 g)
  • Paski czerwonej i żółtej papryki (60 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]808,4
Energia [kcal]194,0510
Białko ogółem [g]6,33513
Tłuszcz [g]10,58515
Węglowodany ogółem [g]22,5159
Sód [mg]353,7515
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]435,654
Witamina D [ug]0,85817
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,14716
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,99
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,093
Cholesterol [mg]10,2
Błonnik pokarmowy [g]4,35

Magiczny składnik

Dzięki papryce, kanapka bogata jest w witaminę C – doskonały zmiatacz wolnych rodników, przyczyniających się do rozwoju miażdżycy.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Cardio, następnie ułożyć na niej roszponkę, szynkę i paski papryki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy