Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką
/*29 sierpnia 2016*/
Składniki:
Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką
- 1 kromka chleba żytniego razowego (35 g)
- 2 łyżeczki Optimy Cardio (10 g)
- 1 plaster wieprzowej szynki gotowanej (20 g)
- Paski czerwonej i żółtej papryki (60 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 808,4 | |
Energia [kcal] | 194,05 | 10 |
Białko ogółem [g] | 6,335 | 13 |
Tłuszcz [g] | 10,585 | 15 |
Węglowodany ogółem [g] | 22,515 | 9 |
Sód [mg] | 353,75 | 15 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 435,6 | 54 |
Witamina D [ug] | 0,858 | 17 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 3,147 | 16 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 4,99 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 2,093 | |
Cholesterol [mg] | 10,2 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 4,35 |
Magiczny składnik
Dzięki papryce, kanapka bogata jest w witaminę C – doskonały zmiatacz wolnych rodników, przyczyniających się do rozwoju miażdżycy.
Przygotowanie
Kromkę chleba posmarować Optimą Cardio, następnie ułożyć na niej roszponkę, szynkę i paski papryki.
