Kanapka z szynką, pomidorem, młodym szpinakiem i papryką

Kanapka z szynką, pomidorem, młodym szpinakiem i papryką

Składniki:

Kanapka z szynką, pomidorem, młodym szpinakiem i papryką


  • 2 cienkie kromki chleba żytniego razowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 2 plasterki szynki (40 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • 1 duży plaster pomidora malinowego (35 g)
  • Garść młodego szpinaku (25 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1243,9
Energia [kcal]298,315
Białko ogółem [g]11,723
Tłuszcz [g]14,821
Węglowodany ogółem [g]36,414
Sód [mg]657,827
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]568,271
Witamina D [ug]1,019
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,724
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,8
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,6
Cholesterol [mg]20,4
Błonnik pokarmowy [g]7,1

Magiczny składnik

Kanapka zawiera znaczna ilość cennych składników mineralnych, takich jak żelazo, cynk, magnez i potas, które często są niedoborowe w diecie Polaków.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę szpinaku, plaster pomidora, plastry szynki, paprykę i pozostały szpinak, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy