Kanapka z szynką, endywią, pomidorem, serem i pieczarkami

Kanapka z szynką, endywią, pomidorem, serem i pieczarkami

Składniki:

Kanapka z szynką, endywią, pomidorem, serem i pieczarkami


  • 2 kromki chleba graham bezglutenowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 1 łyżka startego żółtego sera (10 g)
  • 1 liść endywii (10 g)
  • 1 plaster pomidora malinowego (35 g)
  • 2 łyżki duszonych plasterków pieczarek (40 g)
  • 1 łyżeczka natki pietruszki (3 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1523,18
Energia [kcal]365,1818
Białko ogółem [g]12,81726
Tłuszcz [g]22,84233
Węglowodany ogółem [g]32,5713
Sód [mg]521,5722
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]253,4132
Witamina D [ug]1,92138
kw.tł. nasycone ogółem [g]10,115751
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]9,0333
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,7597
Cholesterol [mg]38,5
Błonnik pokarmowy [g]5,486

Magiczny składnik

Żółty ser bogaty jest w tłuszcze i cholesterol, dlatego w diecie pomagającej obniżyć stężenie cholesterolu należy go ograniczać i spożywać okazjonalnie, w niewielkich ilościach.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO. Na jednej z nich ułożyć endywię, pomidora, szynkę, ser oraz pieczarki wymieszane z natką pietruszki. Kanapkę opiec w opiekaczu lub na patelni grillowej.

Polecane artykuły

Polecane przepisy