Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem

/*1 września 2016*/
Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem

Składniki:

Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem


  • 1 wafel ryżowy pełnoziarnisty (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • Kilka plasterków awokado (40 g)
  • 1 pomidor koktajlowy (20 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 647,55
Energia [kcal] 166,89 8
Białko ogółem [g] 5,107 10
Tłuszcz [g] 12,004 17
Węglowodany ogółem [g] 12,029 5
Sód [mg] 178,07 7
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 107,6 13
Witamina D [ug] 0,483 10
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,6482 13
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 7,486
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 1,2893
Cholesterol [mg] 10,2
Błonnik pokarmowy [g] 2,29

Magiczny składnik

Wafle ryżowe teoretycznie są bezglutenowe. Zawsze jednak należy upewnić się, czy faktycznie produkt nie ma domieszki zbóż zawierających gluten lub czy nie jest zanieczyszczony tym białkiem. Informacja o potencjalnych alergenach zawsze umieszczona jest na etykiecie produktu.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Wafel posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno szpinak, szynkę i plastry awokado, na wierzchu ułożyć przekrojonego pomidorka koktajlowego.

Polecane artykuły

Polecane przepisy