Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem

Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem

Składniki:

Kanapka z szynką, awokado i młodym szpinakiem


  • 1 wafel ryżowy pełnoziarnisty (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • Kilka plasterków awokado (40 g)
  • 1 pomidor koktajlowy (20 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]647,55
Energia [kcal]166,898
Białko ogółem [g]5,10710
Tłuszcz [g]12,00417
Węglowodany ogółem [g]12,0295
Sód [mg]178,077
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]107,613
Witamina D [ug]0,48310
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,648213
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,486
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,2893
Cholesterol [mg]10,2
Błonnik pokarmowy [g]2,29

Magiczny składnik

Wafle ryżowe teoretycznie są bezglutenowe. Zawsze jednak należy upewnić się, czy faktycznie produkt nie ma domieszki zbóż zawierających gluten lub czy nie jest zanieczyszczony tym białkiem. Informacja o potencjalnych alergenach zawsze umieszczona jest na etykiecie produktu.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Wafel posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno szpinak, szynkę i plastry awokado, na wierzchu ułożyć przekrojonego pomidorka koktajlowego.

Polecane artykuły

Polecane przepisy