Kanapka z serkiem ziarnistym, szpinakiem, kolorowymi pomidorkami i szczypiorkiem

Kanapka z serkiem ziarnistym, szpinakiem, kolorowymi pomidorkami i szczypiorkiem

Składniki:

Kanapka z serkiem ziarnistym, szpinakiem, kolorowymi pomidorkami i szczypiorkiem


  • 1 kromka chleba ze słonecznikiem (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 2 łyżki serka ziarnistego (40 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • 3 kolorowe pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (60 g)
  • 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]685,8
Energia [kcal]164,28
Białko ogółem [g]8,417
Tłuszcz [g]6,59
Węglowodany ogółem [g]21,38
Sód [mg]312,513
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]270,734
Witamina D [ug]0,48
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,211
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]2,2
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,8
Cholesterol [mg]6,0
Błonnik pokarmowy [g]3,5

Magiczny składnik

Kanapka z awokado, choć bogata w tłuszcze, dba o dobrą kondycję naszego układu krążenia, ponieważ stanowi bogactwo korzystnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo dostarcza znacznej ilości potasu.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno szpinak, serek wiejski i pokrojone pomidorki. Kanapkę posypać szczypiorkiem.

Polecane artykuły

Polecane przepisy