Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką

/*1 września 2016*/
Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką

Składniki:

Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką


  • ½ średniej bagietki (70 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 3 łyżki sera twarogowego chudego (60 g)
  • 4 rzodkiewki (40 g)
  • ½ żółtej papryki pokrojonej w drobne paseczki (20 g)
  • Mała garść rukoli (20 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1357,1
Energia [kcal] 325,5 16
Białko ogółem [g] 18,91 38
Tłuszcz [g] 7,71 11
Węglowodany ogółem [g] 47,2 18
Sód [mg] 547,4 23
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 237,8 30
Witamina D [ug] 0,774 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,119 11
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 3,369
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,114
Cholesterol [mg] 1,2
Błonnik pokarmowy [g] 3,08

Magiczny składnik

Olejek gorczycowy odpowiedzialny jest za charakterystyczny pikantny smak rzodkiewki, który harmonijnie współgra z delikatnym serkiem twarogowym.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bagietkę posmarować Optimą, a następnie ułożyć na niej rukolę i chudy ser twarogowy. Na ser wyłożyć plastry rzodkiewki i paseczki papryki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy