Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką

Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką

Składniki:

Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką


  • ½ średniej bagietki (70 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 3 łyżki sera twarogowego chudego (60 g)
  • 4 rzodkiewki (40 g)
  • ½ żółtej papryki pokrojonej w drobne paseczki (20 g)
  • Mała garść rukoli (20 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1357,1
Energia [kcal]325,516
Białko ogółem [g]18,9138
Tłuszcz [g]7,7111
Węglowodany ogółem [g]47,218
Sód [mg]547,423
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]237,830
Witamina D [ug]0,77415
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,11911
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]3,369
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,114
Cholesterol [mg]1,2
Błonnik pokarmowy [g]3,08

Magiczny składnik

Olejek gorczycowy odpowiedzialny jest za charakterystyczny pikantny smak rzodkiewki, który harmonijnie współgra z delikatnym serkiem twarogowym.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bagietkę posmarować Optimą, a następnie ułożyć na niej rukolę i chudy ser twarogowy. Na ser wyłożyć plastry rzodkiewki i paseczki papryki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy