Kanapka z serkiem twarogowym, konfiturą malinową i migdałami

Kanapka z serkiem twarogowym, konfiturą malinową i migdałami

Składniki:

Kanapka z serkiem twarogowym, konfiturą malinową i migdałami


  • ½ średniej bagietki (70 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 3 łyżki sera twarogowego chudego (60 g)
  • 2 łyżki konfitury malinowej (40 g)
  • 1 łyżka płatków migdałów, uprażonych (10 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1794,4
Energia [kcal]429,921
Białko ogółem [g]20,140
Tłuszcz [g]12,818
Węglowodany ogółem [g]60,923
Sód [mg]553,423
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]93,812
Witamina D [ug]0,815
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,714
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,6
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]3,1
Cholesterol [mg]1,2
Błonnik pokarmowy [g]3,2

Magiczny składnik

Na sklepowych półkach odnajdziemy wiele rodzajów dżemów, konfitur i powideł. Warto wybierać produkt oznaczony jako „niskosłodzony”, by ograniczyć w diecie cukry proste, których ciągle spożywamy zbyt dużo.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bagietkę posmarować Optimą, a następnie ułożyć na niej chudy ser twarogowy. Na ser wyłożyć konfitury malinowe, całość oprószyć prażonymi płatkami migdałów. Można również ozdobić miętą.

Polecane artykuły

Polecane przepisy