Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi

Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi


  • ½ średniej bagietki (70 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 3 łyżki sera twarogowego chudego (60 g)
  • 3 plastry gruszki (70 g)
  • 5 orzechów włoskich (20 g)
  • Mała garść rukoli (20 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1787,2
Energia [kcal]463,123
Białko ogółem [g]21,8744
Tłuszcz [g]17,7325
Węglowodany ogółem [g]57,822
Sód [mg]524,622
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]134,417
Witamina D [ug]0,77415
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,91915
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,251
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]9,821
Cholesterol [mg]1,2
Błonnik pokarmowy [g]4,45

Magiczny składnik

Orzechy włoskie są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Bagietkę posmarować Optimą, a następnie ułożyć na niej rukolę i chudy ser twarogowy. Na ser wyłożyć plastry gruszki, całość oprószyć orzechami włoskimi.

Polecane artykuły

Polecane przepisy