Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi

/*1 września 2016*/
Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serkiem twarogowym, gruszką, rukolą i orzechami włoskimi


  • ½ średniej bagietki (70 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 3 łyżki sera twarogowego chudego (60 g)
  • 3 plastry gruszki (70 g)
  • 5 orzechów włoskich (20 g)
  • Mała garść rukoli (20 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1787,2
Energia [kcal] 463,1 23
Białko ogółem [g] 21,87 44
Tłuszcz [g] 17,73 25
Węglowodany ogółem [g] 57,8 22
Sód [mg] 524,6 22
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 134,4 17
Witamina D [ug] 0,774 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,919 15
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 4,251
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 9,821
Cholesterol [mg] 1,2
Błonnik pokarmowy [g] 4,45

Magiczny składnik

Orzechy włoskie są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Bagietkę posmarować Optimą, a następnie ułożyć na niej rukolę i chudy ser twarogowy. Na ser wyłożyć plastry gruszki, całość oprószyć orzechami włoskimi.

Polecane artykuły

Polecane przepisy