Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami

Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami

Składniki:

Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami


  • 1 kromka chleba graham (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • Plaster serka koziego (40 g)
  • Garść rukoli (30 g)
  • Łyżka pistacji (5 g)
  • 3 plasterki upieczonego buraka (40 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]916,2
Energia [kcal]219,811
Białko ogółem [g]9,719
Tłuszcz [g]11,817
Węglowodany ogółem [g]21,98
Sód [mg]183,98
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]131,416
Witamina D [ug]0,511
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,321
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]5,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,0
Cholesterol [mg]14,8
Błonnik pokarmowy [g]3,4

Magiczny składnik

Burak w wersji pieczonej stanowi bardzo aromatyczny i niecodzienny dodatek do kanapek. Warto spróbować jego połączenia, szczególnie z białymi serkami.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, serek kozi i plastry buraka. Kanapkę posypać pistacjami.

Polecane artykuły

Polecane artykuły