Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 2 orzechy włoskie (8 g)
  • Kilka winogron zielonych i fioletowych (30 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 875,37
Energia [kcal] 227,1 11
Białko ogółem [g] 13,9 28
Tłuszcz [g] 7,844 11
Węglowodany ogółem [g] 29,385 11
Sód [mg] 204,82 9
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 77,84 10
Witamina D [ug] 0,395 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 1,4118 7
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 1,9925
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 4,1418
Cholesterol [mg] 1
Błonnik pokarmowy [g] 4,54

Magiczny składnik

Winogrona ciemne są dobrym źródłem polifenoli, przede wszystkim resweratrolu. Badania pokazują, że związek ten może przeciwdziałać miażdżycy.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno ser twarogowy, rukolę, pokrojone na pół winogrona oraz orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy