Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, winogronem i orzechami włoskimi


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 2 orzechy włoskie (8 g)
  • Kilka winogron zielonych i fioletowych (30 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]875,37
Energia [kcal]227,111
Białko ogółem [g]13,928
Tłuszcz [g]7,84411
Węglowodany ogółem [g]29,38511
Sód [mg]204,829
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]77,8410
Witamina D [ug]0,3958
kw.tł. nasycone ogółem [g]1,41187
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]1,9925
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]4,1418
Cholesterol [mg]1
Błonnik pokarmowy [g]4,54

Magiczny składnik

Winogrona ciemne są dobrym źródłem polifenoli, przede wszystkim resweratrolu. Badania pokazują, że związek ten może przeciwdziałać miażdżycy.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno ser twarogowy, rukolę, pokrojone na pół winogrona oraz orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy