Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • Garść rukoli (30 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 3 orzechy włoskie (12 g)
  • 1 łyżka konfitury śliwkowej (30g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1291,6
Energia [kcal] 309,1 15
Białko ogółem [g] 15,3 31
Tłuszcz [g] 11,3 16
Węglowodany ogółem [g] 41,0 16
Sód [mg] 241,3 10
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 129,2 16
Witamina D [ug] 0,4 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,0 10
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 2,8
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 6,0
Cholesterol [mg] 1,4
Błonnik pokarmowy [g] 1,4

Magiczny składnik

Ser twarogowy jest dobrym źródłem białka. Warto wybierać jego najchudszą wersję, aby uniknąć zbędnych kalorii..

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, ser twarogowy, konfiturę śliwkową i orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy