Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, orzechami włoskimi i konfiturą ze śliwek


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • Garść rukoli (30 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 3 orzechy włoskie (12 g)
  • 1 łyżka konfitury śliwkowej (30g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1291,6
Energia [kcal]309,115
Białko ogółem [g]15,331
Tłuszcz [g]11,316
Węglowodany ogółem [g]41,016
Sód [mg]241,310
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]129,216
Witamina D [ug]0,48
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,010
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]2,8
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]6,0
Cholesterol [mg]1,4
Błonnik pokarmowy [g]1,4

Magiczny składnik

Ser twarogowy jest dobrym źródłem białka. Warto wybierać jego najchudszą wersję, aby uniknąć zbędnych kalorii..

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, ser twarogowy, konfiturę śliwkową i orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy