Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO 3 (5 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 1 figa świeża (60 g)
  • 2 orzechy włoskie (8 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1262,97
Energia [kcal]302,415
Białko ogółem [g]14,8330
Tłuszcz [g]9,14413
Węglowodany ogółem [g]47,50518
Sód [mg]227,4210
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]80,848
Witamina D [ug]0,3959
kw.tł. nasycone ogółem [g]1,7128
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]2,5675
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]4,5448
Cholesterol [mg]1
Błonnik pokarmowy [g]7,96

Magiczny składnik

Figi zawierają znaczną ilość błonnika pokarmowego, dzięki któremu pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego. Ponadto badania pokazują, że mogą pomagać w obniżeniu stężenia cholesterolu.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno ser twarogowy, rukolę, pokrojoną w ćwiartki figę oraz orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy