Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, rukolą, figami i orzechami włoskimi


  • 1 kromka chleba razowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO 3 (5 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 plasterki sera twarogowego chudego (50 g)
  • 1 figa świeża (60 g)
  • 2 orzechy włoskie (8 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1262,97
Energia [kcal] 302,4 15
Białko ogółem [g] 14,83 30
Tłuszcz [g] 9,144 13
Węglowodany ogółem [g] 47,505 18
Sód [mg] 227,42 10
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 80,84 8
Witamina D [ug] 0,395 9
kw.tł. nasycone ogółem [g] 1,7128
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 2,5675
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 4,5448
Cholesterol [mg] 1
Błonnik pokarmowy [g] 7,96

Magiczny składnik

Figi zawierają znaczną ilość błonnika pokarmowego, dzięki któremu pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego. Ponadto badania pokazują, że mogą pomagać w obniżeniu stężenia cholesterolu.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno ser twarogowy, rukolę, pokrojoną w ćwiartki figę oraz orzechy.

Polecane artykuły

Polecane przepisy