Kanapka z serem twarogowym, malinami i miodem

/*1 września 2016*/
Kanapka z serem twarogowym, malinami i miodem

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, malinami i miodem


  • 1 kromka chleba graham (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 1 plaster sera twarogowego (40 g)
  • Mała garść malin (35 g)
  • 1 łyżeczka miodu (7g)
  • Szczypta cynamonu
  • Liść mięty
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ]
Energia [kcal]
Białko ogółem [g]
Tłuszcz [g]
Węglowodany ogółem [g]
Sód [mg]
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]
Witamina D [ug]
kw.tł. nasycone ogółem [g]
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]
Cholesterol [mg]
Błonnik pokarmowy [g]

Magiczny składnik

Maliny bogate są w witaminę C. Zawierają także witaminy z grupy B, kwas foliowy i błonnik. Wiele badań naukowych wykazało ich działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3. Ułożyć na niej ser twarogowy oraz maliny. Kanapkę polać miodem oraz posypać cynamonem. Ozdobić listkiem miety.

Polecane artykuły

Polecane przepisy

Kanapka z pieczonym indykiem, szpinakiem, selerem naciowym i suszonymi morelami

Kanapka hawajska z serem, szynką, ananasem i bazylią

Pumpernikiel z serkiem twarogowym, kiełkami i salsą pomidorową z awokado

Zamknij