Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa


  • 1 kromka chleba tostowego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 średni plaster sera twarogowego chudego (40 g)
  • 4 daktyle (20 g)
  • 1 łyżeczka miodu (7 g)
  • 1 łyżka płatków kokosa (5 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1002,29
Energia [kcal] 257,48 13
Białko ogółem [g] 11,051 22
Tłuszcz [g] 6,85 10
Węglowodany ogółem [g] 40,755 16
Sód [mg] 171,69 7
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 55,3 7
Witamina D [ug] 0,433 9
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,7875 19
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 1,853
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 0,7985
Cholesterol [mg] 1,7
Błonnik pokarmowy [g] 3,425

Magiczny składnik

Delikatna karmelowa nuta daktyli dobrze komponuje się z serami, dlatego warto je dodawać do słodkich deserów na bazie twarogu. Trzeba jednak mieć na uwadze, że są to owoce suszone o wysokiej zawartości cukru.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba opiec w tosterze i posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć ser twarogowy i pokrojone daktyle. Kanapkę polać miodem i posypać płatkami kokosa.

Polecane artykuły

Polecane przepisy