Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa

Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa

Składniki:

Kanapka z serem twarogowym, daktylami, miodem i płatkami kokosa


  • 1 kromka chleba tostowego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 średni plaster sera twarogowego chudego (40 g)
  • 4 daktyle (20 g)
  • 1 łyżeczka miodu (7 g)
  • 1 łyżka płatków kokosa (5 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1002,29
Energia [kcal]257,4813
Białko ogółem [g]11,05122
Tłuszcz [g]6,8510
Węglowodany ogółem [g]40,75516
Sód [mg]171,697
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]55,37
Witamina D [ug]0,4339
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,787519
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]1,853
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]0,7985
Cholesterol [mg]1,7
Błonnik pokarmowy [g]3,425

Magiczny składnik

Delikatna karmelowa nuta daktyli dobrze komponuje się z serami, dlatego warto je dodawać do słodkich deserów na bazie twarogu. Trzeba jednak mieć na uwadze, że są to owoce suszone o wysokiej zawartości cukru.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba opiec w tosterze i posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć ser twarogowy i pokrojone daktyle. Kanapkę polać miodem i posypać płatkami kokosa.

Polecane artykuły

Polecane przepisy