Kanapka z serem, szynką i papryką

Kanapka z serem, szynką i papryką

Składniki:

Kanapka z serem, szynką i papryką


  • 2 kromki chleba tostowego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1390,8
Energia [kcal]333,717
Białko ogółem [g]13,727
Tłuszcz [g]17,024
Węglowodany ogółem [g]34,213
Sód [mg]571,024
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]187,323
Witamina D [ug]1,019
kw.tł. nasycone ogółem [g]6,733
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,2
Cholesterol [mg]25,9
Błonnik pokarmowy [g]3,1

Magiczny składnik

Ser żółty stanowi dobre źródło wapnia, z którego zbudowane są nasze kości. Jednak z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu nie powinien być spożywany w dużych ilościach.

  • Dla 50+
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno połowę papryki, ser i szynkę, pozostała paprykę, przykryć drugą kromka chleba. Kanapkę opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Polecane artykuły

Polecane przepisy