Kanapka z szynką i papryką

/*1 września 2016*/
Kanapka z szynką i papryką

Składniki:

Kanapka z szynką i papryką


  • 2 kromki chleba tostowego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 3 łyżki uduszonych pieczarek w plasterkach (70 g)
  • 2 liście sałaty (20 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ]
Energia [kcal]
Białko ogółem [g]
Tłuszcz [g]
Węglowodany ogółem [g]
Sód [mg]
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]
Witamina D [ug]
kw.tł. nasycone ogółem [g]
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]
Cholesterol [mg]
Błonnik pokarmowy [g]

Magiczny składnik

Pieczarki stanowią dobre źródło witaminy D w diecie. Warto przygotować je bez dodatku zbędnego tłuszczu, by nie wnosiły do dania dodatkowych kalorii.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć kolejno sałatę, połowę pieczarek, ser i szynkę, pozostałe pieczarki i sałatę, przykryć drugą kromką chleba. Kanapkę opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Polecane artykuły

Polecane artykuły