Kanapka z serem, awokado i młodym szpinakiem

/*1 września 2016*/
Kanapka z serem, awokado i młodym szpinakiem

Składniki:

Kanapka z serem, awokado i młodym szpinakiem


  • 2 kromki chleba tostowego bezglutenowego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • Garść szpinaku (20 g)
  • Kilka plasterków awokado (40 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ]
Energia [kcal]
Białko ogółem [g]
Tłuszcz [g]
Węglowodany ogółem [g]
Sód [mg]
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]
Witamina D [ug]
kw.tł. nasycone ogółem [g]
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]
Cholesterol [mg]
Błonnik pokarmowy [g]

Magiczny składnik

Awokado jest nie tylko źródłem dobrych tłuszczy nienasyconych, ale także bogate jest w witaminy K, foliany oraz witaminę B5.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno szpinak, ser i plastry awokado, przykryć druga kromka chleba. Kanapkę opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Polecane artykuły

Polecane przepisy