Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką

/*1 września 2016*/
Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką

Składniki:

Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką


  • 1 kromka chleba żytniego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 łyżki fasolki czerwonej zalewy (40 g)
  • ½ małego pomidora czerwonego (40 g)
  • ½ małego pomidora żółtego (40 g)
  • Garść roszponki (20 g)
  • 1 łyżeczka kolendry (3 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 906,51
Energia [kcal] 216,86 11
Białko ogółem [g] 5,082 10
Tłuszcz [g] 9,806 14
Węglowodany ogółem [g] 32,507 13
Sód [mg] 316,12 13
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 180,36 23
Witamina D [ug] 0,375 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 1,4194 7
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 5,4285
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,6566
Cholesterol [mg] 0
Błonnik pokarmowy [g] 5,602

Magiczny składnik

Fasola jest dobrym źródłem nie tylko białka, ale również błonnika pokarmowego.

  • Dla 50+
  • Wege

Przygotowanie

Pomidory pokroić w kostkę i połączyć z fasolą, posiekaną kolendrą i olejem, doprawić do smaku. Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć roszponkę i salsę fasolowo-pomidorową. Kanapkę przybrać gałązką kolendry.

Polecane artykuły

Polecane przepisy