Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką

Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką

Składniki:

Kanapka z salsą fasolkowo-pomidorową i roszponką


  • 1 kromka chleba żytniego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 łyżki fasolki czerwonej zalewy (40 g)
  • ½ małego pomidora czerwonego (40 g)
  • ½ małego pomidora żółtego (40 g)
  • Garść roszponki (20 g)
  • 1 łyżeczka kolendry (3 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]906,51
Energia [kcal]216,8611
Białko ogółem [g]5,08210
Tłuszcz [g]9,80614
Węglowodany ogółem [g]32,50713
Sód [mg]316,1213
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]180,3623
Witamina D [ug]0,3758
kw.tł. nasycone ogółem [g]1,41947
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]5,4285
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,6566
Cholesterol [mg]0
Błonnik pokarmowy [g]5,602

Magiczny składnik

Fasola jest dobrym źródłem nie tylko białka, ale również błonnika pokarmowego.

  • Dla 50+
  • Wege

Przygotowanie

Pomidory pokroić w kostkę i połączyć z fasolą, posiekaną kolendrą i olejem, doprawić do smaku. Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć roszponkę i salsę fasolowo-pomidorową. Kanapkę przybrać gałązką kolendry.

Polecane artykuły

Polecane przepisy