Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą

/*1 września 2016*/
Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą

Składniki:

Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą


  • 1 kromka wafla ryżowego (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 łyżki makreli (40 g)
  • 1 liść sałaty karbowanej (10 g)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (10 g)
  • Piórka z cebuli (7 g)
  • Natka pietruszki do ozdoby
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 670,28
Energia [kcal] 160,59 8
Białko ogółem [g] 9,645 19
Tłuszcz [g] 9,542 14
Węglowodany ogółem [g] 10,012 4
Sód [mg] 482,09 20
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 143,44 18
Witamina D [ug] 3,735 75
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,4749 12
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 3,8888
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,3152
Cholesterol [mg] 28
Błonnik pokarmowy [g] 0,989

Magiczny składnik

Spośród wafli ryżowych warto wybierać te, które wzbogacone są w różne nasiona. Dzięki ich obecności zwiększy się w nich udział błonnika pokarmowego.

  • Dla 50+
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Makrelę wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Wafel ryżowy posmarować pastą, ułożyć na nim kolejno sałatę, pastę i piórka cebuli. Przybrać natką pietruszki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy