Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą

Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą

Składniki:

Kanapka z sałatą, pastą makrelowo-pomidorową i cebulą


  • 1 kromka wafla ryżowego (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 łyżki makreli (40 g)
  • 1 liść sałaty karbowanej (10 g)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (10 g)
  • Piórka z cebuli (7 g)
  • Natka pietruszki do ozdoby
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]670,28
Energia [kcal]160,598
Białko ogółem [g]9,64519
Tłuszcz [g]9,54214
Węglowodany ogółem [g]10,0124
Sód [mg]482,0920
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]143,4418
Witamina D [ug]3,73575
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,474912
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]3,8888
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,3152
Cholesterol [mg]28
Błonnik pokarmowy [g]0,989

Magiczny składnik

Spośród wafli ryżowych warto wybierać te, które wzbogacone są w różne nasiona. Dzięki ich obecności zwiększy się w nich udział błonnika pokarmowego.

  • Dla 50+
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Makrelę wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Wafel ryżowy posmarować pastą, ułożyć na nim kolejno sałatę, pastę i piórka cebuli. Przybrać natką pietruszki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy