Kanapka z roszponką, salami i kolorowymi pomidorkami koktajlowymi

Kanapka z roszponką, salami i kolorowymi pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

Kanapka z roszponką, salami i kolorowymi pomidorkami koktajlowymi


  • 1 kromka chleba mazowieckiego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 2 plasterki salami (otoczone pieprzem) (12 g)
  • Garść roszponki (20 g)
  • 3 pokrojone pomidorki koktajlowe, kolorowe (60 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]750,0
Energia [kcal]179,89
Białko ogółem [g]5,711
Tłuszcz [g]9,714
Węglowodany ogółem [g]19,37
Sód [mg]295,612
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]148,619
Witamina D [ug]0,59
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,115
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,6
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,3
Cholesterol [mg]12,6
Błonnik pokarmowy [g]2,0

Magiczny składnik

Salami jest bardzo aromatyczną wędliną. Jednak z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu i soli, należy spożywać ją okazjonalnie w niewielkich ilościach.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno roszponkę, salami i pomidorki koktajlowe.

Polecane artykuły

Polecane przepisy