Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą

Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą

Składniki:

Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą


  • 2 kromki chleba żytniego jasnego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • Garść roszponki (30 g)
  • 2 plasterki pieczonego schabu (40 g)
  • ¼ pomarańczowej papryki pokrojonej w paski(50 g)
  • 1 łyżka ćwikły (20 g)
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz do smaku
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1430,6
Energia [kcal]342,417
Białko ogółem [g]15,8332
Tłuszcz [g]14,5921
Węglowodany ogółem [g]40,9314
Sód [mg]329,116
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]41252
Witamina D [ug]1,09422
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,08220
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,081
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,83
Cholesterol [mg]39,6
Błonnik pokarmowy [g]4,38

Magiczny składnik

Ćwikła doskonale podkreśla smak pieczonego mięsa. Zarówno buraki, jak i chrzan, które wchodzą w jej skład, są cennym źródłem antyoksydantów.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji roszponki, połowę porcji papryki, plastry schabu, ćwikłę, pozostałą paprykę i roszponkę, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy