Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą

Składniki:

Kanapka z pieczonym schabem, roszponką, papryką i ćwikłą


  • 2 kromki chleba żytniego jasnego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • Garść roszponki (30 g)
  • 2 plasterki pieczonego schabu (40 g)
  • ¼ pomarańczowej papryki pokrojonej w paski(50 g)
  • 1 łyżka ćwikły (20 g)
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz do smaku
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1430,6
Energia [kcal] 342,4 17
Białko ogółem [g] 15,83 32
Tłuszcz [g] 14,59 21
Węglowodany ogółem [g] 40,93 14
Sód [mg] 329,1 16
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 412 52
Witamina D [ug] 1,094 22
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,082 20
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 7,081
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,83
Cholesterol [mg] 39,6
Błonnik pokarmowy [g] 4,38

Magiczny składnik

Ćwikła doskonale podkreśla smak pieczonego mięsa. Zarówno buraki, jak i chrzan, które wchodzą w jej skład, są cennym źródłem antyoksydantów.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji roszponki, połowę porcji papryki, plastry schabu, ćwikłę, pozostałą paprykę i roszponkę, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy