Kanapka z pieczonym schabem i surówką typu coleslaw z makiem

Kanapka z pieczonym schabem i surówką typu coleslaw z makiem

Składniki:

Kanapka z pieczonym schabem i surówką typu coleslaw z makiem


  • 2 kromki chleba żytniego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 1 plaster schabu pieczonego (40 g)
  • 4 łyżki surówki typu coleslaw (100 g)
  • 1 łyżeczka maku (5 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1494,76
Energia [kcal]389,119
Białko ogółem [g]17,04534
Tłuszcz [g]19,10527
Węglowodany ogółem [g]42,95517
Sód [mg]315,313
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]9712
Witamina D [ug]1,09422
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,29121
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,3475
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]6,4495
Cholesterol [mg]39,6
Błonnik pokarmowy [g]5,865

Magiczny składnik

Przygotowując surówkę, ograniczmy w niej zawartość tłuszczu. Zamiast całej porcji majonezu można wymieszać go z jogurtem lub całkowicie majonez zastąpić innym, lżejszym sosem.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Surówkę wymieszać z makiem. Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć połowę porcji surówki, plaster schabu, pozostałą surówkę i przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy