Kanapka z pieczonym kurczakiem, papryką i czerwoną kapustą

Kanapka z pieczonym  kurczakiem, papryką i czerwoną kapustą

Składniki:

Kanapka z pieczonym kurczakiem, papryką i czerwoną kapustą


  • 1 kromka chleba bezglutenowego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster pieczonego kurczaka (40 g)
  • 2 łyżki poszatkowanej czerwonej kapusty (40 g)
  • ¼ papryki żółtej, pokrojonej w cienkie paseczki (50 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
  • Gałązka koperku do ozdoby
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1269,5
Energia [kcal]303,915
Białko ogółem [g]1632
Tłuszcz [g]17,2225
Węglowodany ogółem [g]23,99
Sód [mg]186,78
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]317,140
Witamina D [ug]0,76115
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,790519
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]9,0825
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]3,32
Cholesterol [mg]40,5
Błonnik pokarmowy [g]2,71

Magiczny składnik

By kapusta czerwona miała intensywny kolor w potrawach, skrop ją sokiem z cytryny.

  • Dla 50+
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kapustę wymieszać z rozdrobniona żółtą papryką, dodać olej i doprawić do smaku. Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć pieczonego kurczaka i surówkę z papryki i kapusty. Przyozdobić gałązką koperku.

Polecane artykuły

Polecane przepisy