Kanapka z pieczonym kurczakiem nadziewanym morelami, ogórkiem i musztardą dijon

Kanapka z pieczonym kurczakiem nadziewanym morelami, ogórkiem i musztardą dijon

Składniki:

Kanapka z pieczonym kurczakiem nadziewanym morelami, ogórkiem i musztardą dijon


  • 1 kromka chleba żytniego (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster pieczonego kurczaka z morelami (40 g)
  • 1 wstążka z ogórka zielonego (10 g)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)
  • Koperek do przybrania
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]695,5
Energia [kcal]166,38
Białko ogółem [g]7,515
Tłuszcz [g]5,7158
Węglowodany ogółem [g]22,6159
Sód [mg]513,7521
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]54,457
Witamina D [ug]0,39958
kw.tł. nasycone ogółem [g]1,427
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]2,837
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,3865
Cholesterol [mg]18,2
Błonnik pokarmowy [g]1,655

Magiczny składnik

Warto zastąpić gotowe wędliny wyrobami domowymi. Przygotowując porcję mięsa mamy wpływ na składniki, które znajdą się w wędlinie.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć pieczonego kurczaka. Kurczaka posmarować musztardą i ułożyć wstążkę z ogórka. Przybrać koperkiem.

Polecane artykuły

Polecane przepisy