Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami
/*1 września 2016*/Składniki:
Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami
- 2 kromki chleba żytniego (60 g)
- 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
- 1 plaster kurczaka pieczonego (40 g)
- 1 łyżka fasolki (20 g)
- 3 pomidorki koktajlowe, kolorowe (60 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1380,2 | |
Energia [kcal] | 330,6 | 17 |
Białko ogółem [g] | 15,46 | 31 |
Tłuszcz [g] | 14,42 | 21 |
Węglowodany ogółem [g] | 38,4 | 15 |
Sód [mg] | 324 | 14 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 166,8 | 21 |
Witamina D [ug] | 1,094 | 22 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 4,056 | 20 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 7,08 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 2,726 | |
Cholesterol [mg] | 39,6 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 4,04 |
Magiczny składnik
Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć fasolkę, plaster kurczaka, pokrojone pomidorki i przykryć drugą kromką chleba.
Przygotowanie
Jako wędlinę do kanapek możemy wykorzystać porcje pieczonego mięsa, które zostają np. z obiadu.