Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami

Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami

Składniki:

Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami


  • 2 kromki chleba żytniego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster kurczaka pieczonego (40 g)
  • 1 łyżka fasolki (20 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe, kolorowe (60 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1380,2
Energia [kcal]330,617
Białko ogółem [g]15,4631
Tłuszcz [g]14,4221
Węglowodany ogółem [g]38,415
Sód [mg]32414
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]166,821
Witamina D [ug]1,09422
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,05620
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,08
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,726
Cholesterol [mg]39,6
Błonnik pokarmowy [g]4,04

Magiczny składnik

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć fasolkę, plaster kurczaka, pokrojone pomidorki i przykryć drugą kromką chleba.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Jako wędlinę do kanapek możemy wykorzystać porcje pieczonego mięsa, które zostają np. z obiadu.

Polecane artykuły

Polecane przepisy