Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami

/*1 września 2016*/
Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami

Składniki:

Kanapka z pieczonym kurczakiem, fasolką i pomidorkami


  • 2 kromki chleba żytniego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster kurczaka pieczonego (40 g)
  • 1 łyżka fasolki (20 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe, kolorowe (60 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1380,2
Energia [kcal] 330,6 17
Białko ogółem [g] 15,46 31
Tłuszcz [g] 14,42 21
Węglowodany ogółem [g] 38,4 15
Sód [mg] 324 14
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 166,8 21
Witamina D [ug] 1,094 22
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,056 20
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 7,08
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,726
Cholesterol [mg] 39,6
Błonnik pokarmowy [g] 4,04

Magiczny składnik

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć fasolkę, plaster kurczaka, pokrojone pomidorki i przykryć drugą kromką chleba.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Jako wędlinę do kanapek możemy wykorzystać porcje pieczonego mięsa, które zostają np. z obiadu.

Polecane artykuły

Polecane przepisy