Kanapka z pieczonym indykiem, szpinakiem, selerem naciowym i suszonymi morelami

/*1 września 2016*/
Kanapka z pieczonym indykiem, szpinakiem, selerem naciowym i suszonymi morelami

Składniki:

Kanapka z pieczonym indykiem, szpinakiem, selerem naciowym i suszonymi morelami


  • 1 kromka chleba żytniego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 1 plaster indyka pieczonego (30 g)
  • Garść młodego szpinaku (20 g)
  • Kilka plasterków selera naciowego (15 g)
  • Kilka suszonych moreli (30 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ]
Energia [kcal]
Białko ogółem [g]
Tłuszcz [g]
Węglowodany ogółem [g]
Sód [mg]
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]
Witamina D [ug]
kw.tł. nasycone ogółem [g]
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]
Cholesterol [mg]
Błonnik pokarmowy [g]

Magiczny składnik

Morele suszone stanowią bardzo dobre źródło potasu. Jednak należy mieć również na uwadze to, iż owoce suszone zawierają znaczną ilość cukru i są kaloryczne.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3. Wyłożyć na nią szpinak, plaster pieczonego indyka, plasterki selera oraz pokrojone w kostkę morele.

Polecane artykuły

Polecane przepisy