Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową
/*1 września 2016*/
Składniki:
Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową
- 2 kromki chleba z ziarnami bezglutenowego (60 g)
- 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
- 1 plaster pieczonego indyka (30 g)
- Mała garść rukoli (15 g)
- ¼ papryki czerwonej (50 g)
- ¼ papryki zielonej (50 g)
- ¼ papryki żółtej (50 g)
- ¼ papryki pomarańczowej (50 g)
- 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1239,4 | |
Energia [kcal] | 296,8 | 15 |
Białko ogółem [g] | 13,395 | 27 |
Tłuszcz [g] | 10,07 | 14 |
Węglowodany ogółem [g] | 45,265 | 17 |
Sód [mg] | 551,2 | 23 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 682,7 | 85 |
Witamina D [ug] | 0,774 | 15 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 2,3275 | 12 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 4,1835 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 3,223 | |
Cholesterol [mg] | 17,4 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 7,705 |
Magiczny składnik
Grillowane warzywa stanowią niskokaloryczny, a jednocześnie bardzo aromatyczny dodatek do kanapek.
Przygotowanie
Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno część rukoli, plaster indyka posmarowany musztardą oraz ułożyć grillowane papryki. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.
