Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową

Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową

Składniki:

Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową


  • 2 kromki chleba z ziarnami bezglutenowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster pieczonego indyka (30 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • ¼ papryki czerwonej (50 g)
  • ¼ papryki zielonej (50 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • ¼ papryki pomarańczowej (50 g)
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1239,4
Energia [kcal]296,815
Białko ogółem [g]13,39527
Tłuszcz [g]10,0714
Węglowodany ogółem [g]45,26517
Sód [mg]551,223
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]682,785
Witamina D [ug]0,77415
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,327512
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,1835
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]3,223
Cholesterol [mg]17,4
Błonnik pokarmowy [g]7,705

Magiczny składnik

Grillowane warzywa stanowią niskokaloryczny, a jednocześnie bardzo aromatyczny dodatek do kanapek.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno część rukoli, plaster indyka posmarowany musztardą oraz ułożyć grillowane papryki. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy