Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową

/*1 września 2016*/
Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową

Składniki:

Kanapka z pieczonym indykiem, rukolą, grillowanymi paprykami i musztardą miodową


  • 2 kromki chleba z ziarnami bezglutenowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster pieczonego indyka (30 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • ¼ papryki czerwonej (50 g)
  • ¼ papryki zielonej (50 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • ¼ papryki pomarańczowej (50 g)
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1239,4
Energia [kcal] 296,8 15
Białko ogółem [g] 13,395 27
Tłuszcz [g] 10,07 14
Węglowodany ogółem [g] 45,265 17
Sód [mg] 551,2 23
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 682,7 85
Witamina D [ug] 0,774 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,3275 12
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 4,1835
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 3,223
Cholesterol [mg] 17,4
Błonnik pokarmowy [g] 7,705

Magiczny składnik

Grillowane warzywa stanowią niskokaloryczny, a jednocześnie bardzo aromatyczny dodatek do kanapek.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć kolejno część rukoli, plaster indyka posmarowany musztardą oraz ułożyć grillowane papryki. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy

Kanapka z szynką, endywią, pomidorem, serem i pieczarkami

Kanapka z pieczonym indykiem, szpinakiem oraz porem i jabłkiem

Kanapka z pieczonym kurczakiem, papryką i czerwoną kapustą

Zamknij