Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą

/*1 września 2016*/
Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą

Składniki:

Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą


  • 1 kromka chleba litewskiego (30 g)
  • 1 łyżeczkai Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 plasterki duszonej polędwiczki (50 g)
  • 2 łyżki karmelizowanej czerwonej cebuli (50 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • Natka pietruszki do przybrania
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 814,65
Energia [kcal] 195,3 10
Białko ogółem [g] 12,74 25
Tłuszcz [g] 8,69 12
Węglowodany ogółem [g] 19,665 8
Sód [mg] 151,2 6
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 106,8 13
Witamina D [ug] 0,775 16
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,518 13
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 3,4725
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,286
Cholesterol [mg] 29,3
Błonnik pokarmowy [g] 3,4

Magiczny składnik

Cebula karmelizowana doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa z polędwiczki, które charakteryzuje się niską zawartością tluszczu.

  • Dla 50+
  • Wege

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć rukolę, plasterki polędwiczki i karmelizowaną cebulę. Przybierz natką pietruszki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy

Kanapka z serkiem twarogowym, rzodkiewką, rukolą i żółtą papryką

Kanapka z kurczakiem rozmarynowym, jabłkiem, kapustą i młodym szpinakiem

Kanapka z szynką, surową cukinią, czerwoną i białą cebulą

Zamknij