Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą
/*1 września 2016*/Składniki:
Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą
- 1 kromka chleba litewskiego (30 g)
- 1 łyżeczkai Optimy CARDIO (5 g)
- 2 plasterki duszonej polędwiczki (50 g)
- 2 łyżki karmelizowanej czerwonej cebuli (50 g)
- Mała garść rukoli (15 g)
- Natka pietruszki do przybrania
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 814,65 | |
Energia [kcal] | 195,3 | 10 |
Białko ogółem [g] | 12,74 | 25 |
Tłuszcz [g] | 8,69 | 12 |
Węglowodany ogółem [g] | 19,665 | 8 |
Sód [mg] | 151,2 | 6 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 106,8 | 13 |
Witamina D [ug] | 0,775 | 16 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 2,518 | 13 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 3,4725 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 2,286 | |
Cholesterol [mg] | 29,3 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 3,4 |
Magiczny składnik
Cebula karmelizowana doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa z polędwiczki, które charakteryzuje się niską zawartością tluszczu.
Przygotowanie
Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć rukolę, plasterki polędwiczki i karmelizowaną cebulę. Przybierz natką pietruszki.

Polecane artykuły