Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą

Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą

Składniki:

Kanapka z pieczoną polędwiczką, karmelizowaną czerwoną cebulą i rukolą


  • 1 kromka chleba litewskiego (30 g)
  • 1 łyżeczkai Optimy CARDIO (5 g)
  • 2 plasterki duszonej polędwiczki (50 g)
  • 2 łyżki karmelizowanej czerwonej cebuli (50 g)
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • Natka pietruszki do przybrania
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]814,65
Energia [kcal]195,310
Białko ogółem [g]12,7425
Tłuszcz [g]8,6912
Węglowodany ogółem [g]19,6658
Sód [mg]151,26
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]106,813
Witamina D [ug]0,77516
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,51813
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]3,4725
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,286
Cholesterol [mg]29,3
Błonnik pokarmowy [g]3,4

Magiczny składnik

Cebula karmelizowana doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa z polędwiczki, które charakteryzuje się niską zawartością tluszczu.

  • Dla 50+
  • Wege

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć rukolę, plasterki polędwiczki i karmelizowaną cebulę. Przybierz natką pietruszki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy