Kanapka z pasztetem, ogórkiem kwaszonym i musztardą dijon

Kanapka z pasztetem, ogórkiem kwaszonym i musztardą dijon

Składniki:

Kanapka z pasztetem, ogórkiem kwaszonym i musztardą dijon


  • 1 kromka chleba żytniego (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 plaster pasztetu z domowego wypieku (40 g)
  • 1 ogórek kwaszony (60 g)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1105,15
Energia [kcal]281,8514
Białko ogółem [g]9,319
Tłuszcz [g]15,63522
Węglowodany ogółem [g]28,8311
Sód [mg]984,241
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]945,2118
Witamina D [ug]0,62312
kw.tł. nasycone ogółem [g]5,94530
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]7,8705
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,705
Cholesterol [mg]148
Błonnik pokarmowy [g]2,825

Magiczny składnik

Pasztet najlepiej wykonać samodzielnie, unikając dodatku tłustych składników. Jeśli nie mamy możliwości przygotowania domowego pasztetu, dokładnie przyjrzyjmy się etykiecie produktu w sklepie.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć pasztet. Pasztet posmarować musztardą i ułożyć plastry ogórków.

Polecane artykuły

Polecane przepisy