Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem

Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem

Składniki:

Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem


  • 2 kromki chleba mazowieckiego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 2 łyżki rozdrobnionej makreli (50 g)
  • 3 plasterki kwaszonego ogórka (30 g)
  • ¼ żółtej papryki (50 g)
  • 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
  • 2 liście sałaty karbowanej (40 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1461,6
Energia [kcal]350,318
Białko ogółem [g]17,0534
Tłuszcz [g]15,0922
Węglowodany ogółem [g]40,5516
Sód [mg]1061,644
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]537,867
Witamina D [ug]4,9599
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,92420
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,069
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]3,997
Cholesterol [mg]35
Błonnik pokarmowy [g]4,47

Magiczny składnik

Tłuste ryby morskie bogate są w tłuszcze z rodziny omega 3, które mają działanie przeciwzapalne. Nie może ich zabraknąć w diecie dla zdrowego serca.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Optimę CARDIO wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz makrelą. Kromki chleba posmarować pasta z makreli, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno 1 liść sałaty, plaster pomidora, plaster papryki, plaster pomidora oraz liść sałaty. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy