Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem

Składniki:

Kanapka z pasta z makreli i ogórka, sałatą, papryką i pomidorem


  • 2 kromki chleba mazowieckiego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 2 łyżki rozdrobnionej makreli (50 g)
  • 3 plasterki kwaszonego ogórka (30 g)
  • ¼ żółtej papryki (50 g)
  • 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
  • 2 liście sałaty karbowanej (40 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1461,6
Energia [kcal] 350,3 18
Białko ogółem [g] 17,05 34
Tłuszcz [g] 15,09 22
Węglowodany ogółem [g] 40,55 16
Sód [mg] 1061,6 44
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 537,8 67
Witamina D [ug] 4,95 99
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,924 20
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 6,069
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 3,997
Cholesterol [mg] 35
Błonnik pokarmowy [g] 4,47

Magiczny składnik

Tłuste ryby morskie bogate są w tłuszcze z rodziny omega 3, które mają działanie przeciwzapalne. Nie może ich zabraknąć w diecie dla zdrowego serca.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Optimę CARDIO wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz makrelą. Kromki chleba posmarować pasta z makreli, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno 1 liść sałaty, plaster pomidora, plaster papryki, plaster pomidora oraz liść sałaty. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy