Kanapka z pastą z łososia, pomidorem malinowym i szczypiorkiem

Kanapka z pastą z łososia, pomidorem malinowym i szczypiorkiem

Składniki:

Kanapka z pastą z łososia, pomidorem malinowym i szczypiorkiem


  • Ciabata (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 łyżka twarogu chudego (15 g)
  • 2 łyżki łososia pieczonego (40 g)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (6 g)
  • 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • Łyżeczka szczypiorku (3 g)
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz do smaku
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1419,2
Energia [kcal]340,2817
Białko ogółem [g]18,45737
Tłuszcz [g]12,03317
Węglowodany ogółem [g]42,22216
Sód [mg]933,2539
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]512,7864
Witamina D [ug]5,956119
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,874714
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]5,4832
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,9957
Cholesterol [mg]28,3
Błonnik pokarmowy [g]3,367

Magiczny składnik

Tylko podniesie wartość odżywczą dania, ale nada potrawie świeży aromat.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Twarożek oraz łososia rozdrobnić widelcem, dodać Optimę CARDIO, cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Ciabatę rozkroić i posmarować pastą, następnie ułożyć plastry pomidora przedzielone papryką i posypane szczypiorkiem.

Polecane artykuły

Polecane przepisy