Kanapka z pastą z łososia, pomidorem malinowym i szczypiorkiem
/*31 sierpnia 2016*/
Składniki:
Kanapka z pastą z łososia, pomidorem malinowym i szczypiorkiem
- Ciabata (60 g)
- 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
- 1 łyżka twarogu chudego (15 g)
- 2 łyżki łososia pieczonego (40 g)
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (6 g)
- 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
- ¼ papryki żółtej (50 g)
- Łyżeczka szczypiorku (3 g)
- Sól morska do smaku
- Pieprz do smaku
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1419,2 | |
Energia [kcal] | 340,28 | 17 |
Białko ogółem [g] | 18,457 | 37 |
Tłuszcz [g] | 12,033 | 17 |
Węglowodany ogółem [g] | 42,222 | 16 |
Sód [mg] | 933,25 | 39 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 512,78 | 64 |
Witamina D [ug] | 5,956 | 119 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 2,8747 | 14 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 5,4832 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 2,9957 | |
Cholesterol [mg] | 28,3 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 3,367 |
Magiczny składnik
Tylko podniesie wartość odżywczą dania, ale nada potrawie świeży aromat.
Przygotowanie
Twarożek oraz łososia rozdrobnić widelcem, dodać Optimę CARDIO, cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Ciabatę rozkroić i posmarować pastą, następnie ułożyć plastry pomidora przedzielone papryką i posypane szczypiorkiem.
