Kanapka z pastą pomidorową i papryką

/*1 września 2016*/
Kanapka z pastą pomidorową i papryką

Składniki:

Kanapka z pastą pomidorową i papryką


  • 1 wafel ryżowy pełnoziarnisty (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (6 g)
  • 2 łyżki twarogu chudego (20 g)
  • Kolorowa papryka pokrojona w kostkę (40 g)
  • Listki bazylii do ozdoby (2 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 401,95
Energia [kcal] 96,29 5
Białko ogółem [g] 5,411 11
Tłuszcz [g] 3,538 5
Węglowodany ogółem [g] 11,969 5
Sód [mg] 21,55 1
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 295,54 37
Witamina D [ug] 0,383 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 0,9972 5
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 1,5864
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 0,8633
Cholesterol [mg] 0,4
Błonnik pokarmowy [g] 1,446

Magiczny składnik

Pomidory są źródłem antyoksydantu likopenu. Jednak największą jego ilość odnajdziemy w pomidorach przetworzonych, m.in. koncentracie pomidorowym.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Optimę CARDIO, koncentrat i serek twarogowy wymieszać, doprawić do smaku. Wafel posmarować pastą pomidorową, następnie ułożyć kolorową paprykę i przybrać bazylią.

Polecane artykuły

Polecane przepisy