Kanapka z pastą pomidorową i papryką

Kanapka z pastą pomidorową i papryką

Składniki:

Kanapka z pastą pomidorową i papryką


  • 1 wafel ryżowy pełnoziarnisty (9 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (6 g)
  • 2 łyżki twarogu chudego (20 g)
  • Kolorowa papryka pokrojona w kostkę (40 g)
  • Listki bazylii do ozdoby (2 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]401,95
Energia [kcal]96,295
Białko ogółem [g]5,41111
Tłuszcz [g]3,5385
Węglowodany ogółem [g]11,9695
Sód [mg]21,551
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]295,5437
Witamina D [ug]0,3838
kw.tł. nasycone ogółem [g]0,99725
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]1,5864
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]0,8633
Cholesterol [mg]0,4
Błonnik pokarmowy [g]1,446

Magiczny składnik

Pomidory są źródłem antyoksydantu likopenu. Jednak największą jego ilość odnajdziemy w pomidorach przetworzonych, m.in. koncentracie pomidorowym.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Optimę CARDIO, koncentrat i serek twarogowy wymieszać, doprawić do smaku. Wafel posmarować pastą pomidorową, następnie ułożyć kolorową paprykę i przybrać bazylią.

Polecane artykuły

Polecane przepisy