Kanapka z masłem orzechowym, bananem i kiwi

Kanapka z masłem orzechowym, bananem i kiwi

Składniki:

Kanapka z masłem orzechowym, bananem i kiwi


  • grahamka (60 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 2 łyżki masła orzechowego (25 g)
  • 1/3 banana (50 g)
  • 3 plastry kiwi (35 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1454,35
Energia [kcal]365,118
Białko ogółem [g]12,12624
Tłuszcz [g]13,94820
Węglowodany ogółem [g]54,69121
Sód [mg]289,3812
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]51,456
Witamina D [ug]0,3758
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,31512
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,4883
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]4,5069
Cholesterol [mg]0
Błonnik pokarmowy [g]7,284

Magiczny składnik

Do tego rodzaju kanapki warto wybrać masło orzechowe z cząstkami orzechów, będzie nie tylko smaczna, ale także przyjemnie chrupiąca!

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Grahamkę rozkroić. Jedną część posmarować Optimą DHA, a drugą masłem orzechowym. Następnie na połówce z Optimą ułożyć kolejno plasterki kiwi oraz plastry banana, przykryć drugą kromką bułki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy