Kanapka z masłem orzechowym, bananem i borówkami

Kanapka z masłem orzechowym, bananem i borówkami

Składniki:

Kanapka z masłem orzechowym, bananem i borówkami


  • grahamka (60 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 2 łyżki masła orzechowego (25 g)
  • 1/3 banana (50 g)
  • Mała garść borówek amerykańskich lub jagód (30 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1577,6
Energia [kcal]377,018,9
Białko ogółem [g]13,126,3
Tłuszcz [g]17,224,6
Węglowodany ogółem [g]49,719,1
Sód [mg]303,912,7
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]49,26,2
Witamina D [ug]0,47,5
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,914,6
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]8,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]5,5
Cholesterol [mg]0,0
Błonnik pokarmowy [g]7,5

Magiczny składnik

Podczas zakupu masła orzechowego warto zwrócić uwagę na jego skład. Wybieraj masło bez zbędnego dodatku cukru.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Grahamkę rozkroić. Jedną część posmarować Optimą Omega 3, a drugą masłem orzechowym. Następnie na połówce z Optimą ułożyć kolejno borówki/jagody oraz plastry banana, przykryć drugą kromką bułki.

Polecane artykuły

Polecane przepisy