Kanapka z makrelą, sałatą, papryką i pomidorem

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z makrelą, sałatą, papryką i pomidorem

Składniki:

Kanapka z makrelą, sałatą, papryką i pomidorem


  • 2 kromki chleba mazowieckiego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 2 łyżki rozdrobnionej makreli (50 g)
  • ¼ żółtej papryki (50 g)
  • 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
  • 2 liście sałaty karbowanej (40 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1226,1
Energia [kcal] 329 16
Białko ogółem [g] 16,75 34
Tłuszcz [g] 13,06 19
Węglowodany ogółem [g] 39,98 15
Sód [mg] 830,7 35
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 532,7 67
Witamina D [ug] 4,95 99
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,415 17
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 5,069
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 3,485
Cholesterol [mg] 35
Błonnik pokarmowy [g] 4,32

Magiczny składnik

Optima DHA oraz tłusta makrela to prawdziwa bomba niezbędnych kwasów omega 3: DHA i EPA. To dzięki nim nasz układ nerwowy oraz mózg funkcjonują prawidłowo.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą DHA, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno 1 liść sałaty, plaster pomidora, plaster papryki, makrelę, plaster pomidora oraz liść sałaty. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy