Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami sojowymi i ogórkiem kwaszonym

Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami sojowymi i ogórkiem kwaszonym

Składniki:

Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami sojowymi i ogórkiem kwaszonym


  • 2 kromki chleba bezglutenowego jasnego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 2 łyżki kiełków sojowych (30 g)
  • 1 plaster łososia pieczonego (60 g)
  • 4 plasterki ogórka kwaszonego (40 g)
  • ¼ papryki żółtej pokrojonej w paski (50 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1520,1
Energia [kcal]364,418
Białko ogółem [g]21,944
Tłuszcz [g]15,722
Węglowodany ogółem [g]36,314
Sód [mg]1442,960
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]390,649
Witamina D [ug]8,6172
kw.tł. nasycone ogółem [g]3,919
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]4,1
Cholesterol [mg]4,1
Błonnik pokarmowy [g]3,0

Magiczny składnik

Łosoś, tak jak inne tłuste ryby morskie stanowi dobre źródło kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Tłuszcze te nazywane są niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, ponieważ nasz organizm nie może ich samodzielnie wyprodukować.

  • Dla 50+
  • Dla dzieci
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji kiełków, plasterki ogórka, łososia, paski papryki i pozostałe kiełki, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane przepisy