Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami cebuli i zielonym pesto

Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami cebuli i zielonym pesto

Składniki:

Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami cebuli i zielonym pesto


  • 2 kromki chleba bezglutenowego jasnego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 2 łyżki kiełków cebuli (10 g)
  • 1 plaster łososia pieczonego (60 g)
  • 2 łyżki pesto zielonego (30 g)
  • ¼ papryki żółtej pokrojonej w drobne paski (50 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]2247,35
Energia [kcal]543,927
Białko ogółem [g]18,136
Tłuszcz [g]38,5455
Węglowodany ogółem [g]33,4313
Sód [mg]1150,2548
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]383,548
Witamina D [ug]8,62172
kw.tł. nasycone ogółem [g]7,13436
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]23,498
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]5,7265
Cholesterol [mg]43,5
Błonnik pokarmowy [g]2,44

Magiczny składnik

Aromatyczne bazyliowe pesto dobrze komponuje się z rybami. Połączenia tego powinny spróbować osoby, które unikają ryb z uwagi na ich intensywny aromat..

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji kiełków, łososia posmarowanego pesto, paski papryki i pozostałe kiełki, przykryć drugą kromką chleba.

Polecane artykuły

Polecane artykuły