Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami cebuli i zielonym pesto
/*31 sierpnia 2016*/Składniki:
Kanapka z łososiem, papryką, kiełkami cebuli i zielonym pesto
- 2 kromki chleba bezglutenowego jasnego (50 g)
- 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
- 2 łyżki kiełków cebuli (10 g)
- 1 plaster łososia pieczonego (60 g)
- 2 łyżki pesto zielonego (30 g)
- ¼ papryki żółtej pokrojonej w drobne paski (50 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 2247,35 | |
Energia [kcal] | 543,9 | 27 |
Białko ogółem [g] | 18,1 | 36 |
Tłuszcz [g] | 38,54 | 55 |
Węglowodany ogółem [g] | 33,43 | 13 |
Sód [mg] | 1150,25 | 48 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 383,5 | 48 |
Witamina D [ug] | 8,62 | 172 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 7,134 | 36 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 23,498 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 5,7265 | |
Cholesterol [mg] | 43,5 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 2,44 |
Magiczny składnik
Aromatyczne bazyliowe pesto dobrze komponuje się z rybami. Połączenia tego powinny spróbować osoby, które unikają ryb z uwagi na ich intensywny aromat..
Przygotowanie
Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji kiełków, łososia posmarowanego pesto, paski papryki i pozostałe kiełki, przykryć drugą kromką chleba.
