Kanapka z awokado, suszonymi pomidorami, łososiem i kiełkami słonecznika
/*31 sierpnia 2016*/Składniki:
Kanapka z awokado, suszonymi pomidorami, łososiem i kiełkami słonecznika
- 1 kromka chleba tostowego (40 g)
- 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
- 4 plasterki awokado (40 g)
- ½ plastra łososia (40 g)
- 2 suszone pomidory (40 g)
- Wiązka kiełków słonecznika (10 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1573,2 | |
Energia [kcal] | 382,1 | 19 |
Białko ogółem [g] | 13,18 | 26 |
Tłuszcz [g] | 25 | 36 |
Węglowodany ogółem [g] | 28,84 | 11 |
Sód [mg] | 236,5 | 10 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 133,8 | 17 |
Witamina D [ug] | 5,827 | 117 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 4,9905 | 25 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 11,5325 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 7,4185 | |
Cholesterol [mg] | 34,8 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 3,11 |
Magiczny składnik
Kiełki słonecznika mają bardzo ciekawy orzechowy smak, bardzo dobrze współgrają z łososiem i suszonymi pomidorami.
Przygotowanie
Kromkę chleba opiec w tosterze i posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć plastry awokado, łososia i pokrojone suszone pomidory. Na wierzchu ułożyć kiełki słonecznika.