Kanapka z awokado, suszonymi pomidorami, łososiem i kiełkami słonecznika

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z awokado, suszonymi pomidorami, łososiem i kiełkami słonecznika

Składniki:

Kanapka z awokado, suszonymi pomidorami, łososiem i kiełkami słonecznika


  • 1 kromka chleba tostowego (40 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 4 plasterki awokado (40 g)
  • ½ plastra łososia (40 g)
  • 2 suszone pomidory (40 g)
  • Wiązka kiełków słonecznika (10 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1573,2
Energia [kcal] 382,1 19
Białko ogółem [g] 13,18 26
Tłuszcz [g] 25 36
Węglowodany ogółem [g] 28,84 11
Sód [mg] 236,5 10
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 133,8 17
Witamina D [ug] 5,827 117
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,9905 25
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 11,5325
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 7,4185
Cholesterol [mg] 34,8
Błonnik pokarmowy [g] 3,11

Magiczny składnik

Kiełki słonecznika mają bardzo ciekawy orzechowy smak, bardzo dobrze współgrają z łososiem i suszonymi pomidorami.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba opiec w tosterze i posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć plastry awokado, łososia i pokrojone suszone pomidory. Na wierzchu ułożyć kiełki słonecznika.

Polecane artykuły

Polecane przepisy