Kanapka opiekana z serem, papryką i młodym szpinakiem

Kanapka opiekana z serem, papryką i młodym szpinakiem

Składniki:

Kanapka opiekana z serem, papryką i młodym szpinakiem


  • 2 kromki chleba tostowego bezglutenowego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (30 g)
  • Mała garść szpinaku (10 g)
  • ¼ papryki czerwonej (50 g)
  • ¼ papryki zielonej (50 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1356,4
Energia [kcal]325,016
Białko ogółem [g]13,327
Tłuszcz [g]15,823
Węglowodany ogółem [g]35,314
Sód [mg]464,519
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]532,967
Witamina D [ug]0,918
kw.tł. nasycone ogółem [g]6,834
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,1
Cholesterol [mg]22,8
Błonnik pokarmowy [g]3,3

Magiczny składnik

Chleb tostowy ubogi jest w błonnik, dlatego do tostów warto dodać jak najwięcej warzyw. Zyskamy nie tylko źródło włókna pokarmowego, ale również cenne witaminy i antyoksydanty.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Chleb posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno szpinak, paprykę czerwoną, ser i paprykę zieloną, przykryć drugą kromką. Kanapkę opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Polecany artykuły

Polecane przepisy