Kanapka hawajska z serem, szynką, ananasem i bazylią

Kanapka hawajska z serem, szynką, ananasem i bazylią

Składniki:

Kanapka hawajska z serem, szynką, ananasem i bazylią


  • 2 kromki chleba tostowego z ziarnami (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 1 plaster ananasa (30 g)
  • Kilka listków bazylii (5 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1253,3
Energia [kcal]300,415
Białko ogółem [g]12,625
Tłuszcz [g]15,923
Węglowodany ogółem [g]29,611
Sód [mg]515,321
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]145,918
Witamina D [ug]0,918
kw.tł. nasycone ogółem [g]6,231
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]6,5
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,5
Cholesterol [mg]24,4
Błonnik pokarmowy [g]3,1

Magiczny składnik

Ananas świetnie komponuje się z szynką i serem. Smaczna propozycja dla osób, które lubią nutę słodyczy i egzotyki w wytrawnych daniach.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno część listków bazylii, ser i szynkę, plaster ananasa, pozostałą bazylię. Kanapkę przykryć drugą kromką chleba. Kanapkę opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Polecane artykuły

Polecane przepisy