Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem

Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem

Składniki:

Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera twarogowego (40 g)
  • Mała garść rukoli (10 g)
  • 3 kolorowe pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (60 g)
  • 1 łyżeczka koperku (2 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1367,5
Energia [kcal]328,016
Białko ogółem [g]15,230
Tłuszcz [g]9,013
Węglowodany ogółem [g]48,018
Sód [mg]438,718
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]182,423
Witamina D [ug]0,815
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,513
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,3
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,1
Cholesterol [mg]0,8
Błonnik pokarmowy [g]2,4

Magiczny składnik

Pomidory to cenne źródło potasu w naszej diecie, zawierają również antyoksydant zwany likopenem.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą Omega 3. Ułożyć na nim pokruszony twaróg, rukolę i pomidorki, przykryć druga częścią. Kanapkę posypać koperkiem.