Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem

/*1 września 2016*/
Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem

Składniki:

Bajgiel z serkiem twarogowym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (10 g)
  • 1 plaster sera twarogowego (40 g)
  • Mała garść rukoli (10 g)
  • 3 kolorowe pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (60 g)
  • 1 łyżeczka koperku (2 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1367,5
Energia [kcal] 328,0 16
Białko ogółem [g] 15,2 30
Tłuszcz [g] 9,0 13
Węglowodany ogółem [g] 48,0 18
Sód [mg] 438,7 18
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 182,4 23
Witamina D [ug] 0,8 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,5 13
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 4,3
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,1
Cholesterol [mg] 0,8
Błonnik pokarmowy [g] 2,4

Magiczny składnik

Pomidory to cenne źródło potasu w naszej diecie, zawierają również antyoksydant zwany likopenem.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą Omega 3. Ułożyć na nim pokruszony twaróg, rukolę i pomidorki, przykryć druga częścią. Kanapkę posypać koperkiem.